Інтерактивні технології
громадянської освіти


Росіяни зможуть сплатити податки через Інтернету

Опубліковано 12.08.11 14:12

Сплата податків через інтернет З 10 серпня всі громадяни Росії зможуть сплатити податки всього за декілька хвилин, без візитів в банк і заповнення квитанцій, за допомогою інтернет-сервісу QIWI Гаманець.

А.Парфенчиков, Глава ФССП Росії, коментуючи нові можливості, підкреслив, що ФССП Росії має намір дуже активно працювати з системою платіжних терміналів QIWI. "Це колосальний ресурс, який може використовуватися не тільки на території РФ, але і за її межами. Ми дуже зацікавлені в тому, щоб боржники по адміністративних штрафах мали можливість їх сплатити, наприклад, в країнах СНД".

Для отримання інформації про свої заборгованості по НДФЛ, податку на майно, транспортному, земельному і іншим податкам користувачу потрібно зайти в Особистий кабінет платника податків на сайті prosportinfo.net, вказавши свої ІПН і ПІБ. Щоб сплатити існуючі заборгованості, на сторінці із списком заборгованостей досить вибрати «безготівковий розрахунок» як спосіб оплати, потім в списку кредитних організацій вибрати «QIWI Банк» і підтвердити платіж. Кошти спишуться з рахунку QIWI Гаманця користувача. Комісія при оплаті через Особистий кабінет платника податків на сайті prosportinfo.net не стягується.

Треба відзначити, що Особистий кабінет платника податків є найбільш затребуваним сервісом на сайті ФНС. Так, тільки в липні ним скористалися 2 061 923 разів. А першим до функціонування даного сервісу приєднався Ощадбанк Росії. Але як відзначив Олександр Мелік'ян, віце-президент КІВІ Банк (ЗАТ), «завдяки взаємодії інтернет-сервісів КІВІ Банк (ЗАТ) і ФНС громадяни Росії зможуть заплатити податки у будь-який момент всього за 3 кліки замість того, щоб витрачати час на візити у відділення банків.

До речі, за час роботи сервісу фізичні особи погасили заборгованість по податках на суму близько 20 млн. рублів.
Головна | Новини | Статті | Інтерв'ю | Огляди | Фото
© Showua.biz. All Rights Reserved