Інтерактивні технології
громадянської освіти


У Мережі жінки обережніші від чоловіків

Опубліковано 05.08.11 12:52

Жінки та інтернет У квітні і травні 2011 року компанія G Data провела дослідження серед 15 556 інтернет-користувачів у віці від 18 до 65 років в 11 країнах світу. Відсоткові частки чоловіків і жінок, що брали участь в опитуванні, розділилися на 48% і 52% відповідно.

Учасникам було запропоновано погодитися або спростувати питання на тему онлайн-загроз в інтернеті, поведінки під час інтернет-серфінгу, використання рішень безпеки, а також розуміння власної безпеки в Мережі.

Кажучи про те, хто більше вірить твердженням про безпеку - чоловіки або жінки, відмічено, що пані частіше виявлялися ближчими до правди. Лише відносно трьох з одинадцяти помилкових тверджень вони помилялися частіше.

Явна відмінність у відповідях чоловіків і жінок відноситься до тези "Ризик зустріти шкідливе ПЗ на порносайтах вищий, ніж, наприклад, при відвідинах сайтів про кінний спорт або про подорожі". Жінки ближчі до істини при оцінці цього помилкового твердження, ніж чоловіки.

"Одним з пояснень результатів може бути різний психологічний підхід. Більшість людей вважають порнографію чимось непристойним, тим, що слід дивитися тайком. Якщо у людини є відчуття, що вона робить те, що заборонене, то, можливо, вона більшою мірою чекає одержати за свою поведінку якесь покарання. В даному випадку таким покаранням є зараження шкідливою програмою. Статистично доведено, що споживачами порнографії більше є чоловіки, ніж жінки, і тому чоловіки частіше підозрюють про можливість зіткнутися з шкідливими кодами на порносайтах", - відзначили фахівці G Data.

Що стосується соціальних мереж, то результати дослідження і тут указують на перевагу пані над чоловіками. Жінки поводяться тут більш оборежно: 47% з них ігнорують посилання на соціальних платформах (чоловіків в цьому випадку 45%). Чоловіки частіше відкривають посилання, які не обов'язково були опубліковані знайомими, тоді як жінки в два рази частіше відкривають посилання від друзів. "Жінки взагалі уважніші в повсякденному житті. Вони значно частіше за чоловіків звертають увагу на дрібниці, - заявив Олексій Дьомін, що управляє продажами в корпоративному сегменті G Data Software Росії і СНД. - Природно, ця особливість поведінки переноситься і на життя віртуальне. Жінки, наприклад, з більшою уважністю відносяться до вибору паролів і частіше за чоловіків помічають дрібні невідповідності, викликані, наприклад, активністю зловмисників. Проте виявити проблему - це тільки півсправи. Необхідно правильно на неї відреагувати. При виявленні проблеми жінки, як правило, рідше від чоловіків здатні з нею справитися. Причина, мабуть, криється в рівні технічних знань і навиків".
Головна | Новини | Статті | Інтерв'ю | Огляди | Фото
© Showua.biz. All Rights Reserved